Bestuurscentrum gemeente Den Bosch

Bestuurscentrum gemeente Den Bosch

Het nieuwe bestuurscentrum van gemeente Den Bosch

Via een Europese openbare aanbestedingsprocedure is Keijsers Interiors – co-creator van Interior Group geselecteerd om mee te werken aan het opnieuw inrichten en renoveren van het Bestuurscentrum van gemeente ’s-Hertogenbosch.

Architectenbureau De Twee Snoecken, eveneens uit ’s-Hertogenbosch, ontwierp al het prachtige meubilair met als doel voortaan in een cirkel met elkaar te communiceren in plaats van ‘op een rijtje’ met een ‘eerste- en tweederangsgevoel’. De renovatie is erop gericht om méér actie te krijgen en mínder gedwongen en strak met elkaar te overleggen. Met een uitgebreid geluidssysteem kunnen geïnteresseerden in de zaal, of thuis digitaal de sprekers direct in beeld krijgen. Gemeenteraadsleden kunnen middels diverse microfoons nu sneller reageren op politieke onderwerpen, net zoals in de Tweede Kamer.

De grote raadstafel is hét pronkstuk geworden - geplaatst op de plattegrond van Den Bosch en omstreken in de periode rond 1860 - vormt het hart van dit moderne Bestuurscentrum.

In de Ontvangsthal hebben wij een moderne balie geplaatst, in de raadszaal staat nu de befaamde ronde raadstafel met de perstribune en de publieke tribune. In de Trierzaal en Leuvenzaal - zalen vernoemd naar de zustersteden van Den Bosch – bouwden we zitbanken met speciaal vervaardigde wandbekleding.  

De blauwe zitbanken vóór de zetels zijn bedacht voor informelere bijeenkomsten en om minder gedwongen met elkaar te spreken.

Wij wensen de 13 politieke partijen in de gemeenteraad veel werkplezier in deze nieuwe, moderne opstelling. Het was een prachtig project en een fijne samenwerking!

opdrachtgeverGemeente Den Bosch
architectDe Twee Snoecken Architecten
fotografieJoep Jacobs Photographer
The Art of Creation
© 2024 Keijsers Interiors
Created by