Bonnefanten museum Maastricht

Bonnefanten museum Maastricht

Oud en nieuw, lost & found in de Zilverzaal.

Een bijzonder verzoek ontvingen wij als vervolgopdracht van het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

‘Maak voor ons van aangekochte antieke meubels exclusief vitrinemateriaal en showplekken voor de vaste collectie zilverkamer, 'Zilver met Schwung'.’

Met onze vakmensen hebben we gewerkt aan het transformeren van een antieke tafel, oude kledingkasten, bahuts (dressoirs), een commode en een staande klok. Het resultaat is werkelijk uniek geworden. Wat een gaaf project!

Zoals je ziet op de mooie foto’s zijn delen van deze bijzondere meubelstukken verwijderd om plaats te maken voor vitrines van glas, beschermende materialen en installaties om de kunstvoorwerpen op z’n mooist te etaleren. Dit project vroeg om vakmanschap en aandacht van het team dat speciaal samengesteld werd voor de uitvoering van deze bijzondere vraag.

Nu kan al het Maastrichts zilver geëxposeerd worden in een tijdloze omgeving en design. Binnen de Nederlandse zilversmeedkunst neemt Maastrichts zilver een bijzondere positie in, die zich letterlijk vertaalt in een vormgeving met ‘schwung’.

De waardevolle tentoonstelling ‘Zilver met Schwung’ is weer te bewonderen in deze prachtige nieuwe opstelling. Een museum moet ánders durven zijn. In het oog springen en om de aandacht vragen die het nodig heeft. Dat is dit mooie museum ook nu weer met deze tentoonstelling gelukt.

Museuminrichting is één van de belangrijke specialisaties geworden binnen Keijsers Interiors, co-creator van Interior Group. We verzorgen ondermeer entreebalies, zitmeubels, kasten & vitrines, zuilen en andere expositiemeubels voor kunstinstallaties. We love museums!

opdrachtgeverBonnefantenmuseum
fotografiePeter Cox
The Art of Creation
© 2024 Keijsers Interiors
Created by