Best Western Plus Hotel Haarhuis

Best Western Plus Hotel Haarhuis

100 jaar Best Western Plus Hotel Haarhuis

Hotel Haarhuis bestaat al sinds 1918 en heeft een rijke geschiedenis. Het verhaal van Hotel Haarhuis begon als koffiehuis in hartje Arnhem. Na de Tweede Wereldoorlog werd het stationsgebied en de oude stadsvilla waar Haarhuis in gevestigd was, neergehaald. Dankzij het Marshallplan werd het "nieuwe" Haarhuis gebouwd. Net achter de locatie waar ooit de stadsvilla stond.

In 1985 sloot Hotel Haarhuis zich aan bij de Best Western keten. In 1999 werd onder de bezielende leiding van Arjen de Vries, een grote renovatie ingezet. De huidige eigenaar is de EHM GROUP. Het 100-jarig jubileum was een groot feest en inmiddels beschikt Hotel Haarhuis over 127 comfortabele kamers, een ruime lounge, een sfeervol restaurant (nu Perron 5 genaamd) en een rooftop bar met fenomenaal uitzicht én de ultieme toiletervaring! Dat alles in het bruisende hart van Arnhem. De comfortabele hotelkamers zijn ontworpen en bedacht door Interior Group met de co-creators, Keijsers Interiors en De Projectgroep.

Het doel van het ontwerp van de kamer was om het thema ‘modern chique’ verder uit te diepen waarbij comfort voorop stond. Met de hulp van de vele moodboards is gekozen voor veel natuurlijke materialen met chique accenten zoals fluwelen stoelen en luxe opvallend behang. Met dit project heeft Interior Group de toegevoegde waarde van beide co-creators optimaal kunnen benutten.

Leuk om te weten is dat Best Western Hotel Haarhuis de Winner Travellers’ choice Award is toegekend. Een waardering van de vele gasten voor de hospitality van Hotel Haarhuis.

We kunnen ons voorstellen dat je toch nog even benieuwd bent naar de ultieme toiletervaring. Het betreft hier een gaaf toilet, op een hoogte van maar liefst 18 meter. Als je op de knop drukt voor de “ultimate experience”, word je ‘weggeblazen’ door spectaculaire lichteffecten. Come and see!

 

 

opdrachtgeverBest Western Hotels & Resorts
architectDesign, Simone van Rooijen - Focus Bouwmanagers
fotografieHotel Haarhuis
The Art of Creation
© 2024 Keijsers Interiors
Created by