Hostel de Generator

Hostel de Generator

Generator Amsterdam: van universiteit naar hostel

Elke ruimte heeft zijn eigen karakter

Generator Amsterdam is een hostel dat in het steeds populairdere oostelijke deel van de stad ligt en uitkijkt op het Oosterpark. Het hostel, met plek voor maar liefst 564 bezoekers, was voorheen een gebouw van de Universiteit van Amsterdam en het zoölogisch museum. De kamers in het hostel hebben allemaal een eigen badkamer en een fraai uitzicht op het park of de tuin.

Het hostel heeft flexibele en ruime gemeenschappelijke ruimtes die allemaal een eigen design hebben. De oude collegezaal is omgetoverd in een indrukwekkende lounge en bar, de vroegere bibliotheek is veranderd in een ontspanningsruimte voor privé-evenementen en wat vroeger de stookruimte was, is nu een intieme bar. De individuele vormgeving per ruimte komt in het hele gebouw terug. Overal is rekening gehouden met de oorspronkelijke architectuur en bestaand materiaal wordt hergebruikt voor nieuwe toepassingen.

Een internationaal project

Keijsers Interiors heeft maatwerk interieur gerealiseerd voor diverse publieke ruimtes, denk aan de receptie, ontbijtzaal, nachtclub en VIP-room. Bijzonder aan dit project is het sterke internationale karakter; de aannemer en projectontwikkelaar komen uit Nederland, de architect uit Canada en de opdrachtgever uit Frankrijk. Door de internationale ervaring die Keijsers Interiors heeft weten we goed in te spelen op de verschillende disciplines en uit de verschillende landen.

opdrachtgeverPleijsier Bouw
fotografieFreek Miggelbrink
The Art of Creation
© 2024 Keijsers Interiors
Created by