DSM Rosalind Franklin Center

DSM Rosalind Franklin Center

Op de DSM Biotech Campus in Delft staat het Rosalind Franklin Biotechnology Center. Nu klimaatverandering en milieuverontreiniging het gebruik van fossiele brandstoffen te schadelijk maakt, ontwikkelen wetenschappers hier nieuwe brandstoffen voor de toekomst. Recent resultaat: bio-ethanol. Het is een van vele geavanceerde producten. De op biotechniek gebaseerde toekomst krijgt vorm.

In het centrale atrium van het laboratorium tekende Fokkema & Partners werkplekken, ontmoetingsplekken en kantoren. Alle ruimtes staan in open verbinding met elkaar, maar er is gezorgd voor voldoende privacy. Opvallend detail vormen de ‘kiezelstenen’; de organische vormen zijn bio-verantwoord en functioneel in het gebruik. Als het rustig is in het atrium geven ze de ruimte een mooi cachet. De warme en informele sfeer versterkt het idee dat hier een sociaal hart is ontstaan.

Keijsers kreeg van DSM de opdracht voor het inrichten van het kantoorgedeelte. De pantry's, informele werkplekken, maatwerk opbergplekken en ook de organisch gevormde kiezels in het atrium werden naar grote tevredenheid geleverd.

opdrachtgeverDSM - Delft
architectFokkema & Partners Architecten
fotografieHorizon Photoworks
The Art of Creation
© 2024 Keijsers Interiors
Created by