Transformatie van kantoorpanden naar woningen

Transformatie van kantoorpanden naar woningen

Sinds een aantal jaren lijkt het ombouwen van bestaande kantoorpanden, ziekenhuizen, scholen en winkels naar betaalbare woningen een ware trend geworden. Ons land kreeg er zo 12,5 duizend woningen bij. Ongeveer 46% van alle ‘transformatiewoningen’ zijn ontstaan uit bestaande kantoorgebouwen. Een ander deel zijn nieuwe woningen ontstaan door omgebouwde winkels, klinieken, kerken of schoolgebouwen.

Aanbod en vraag

In Nederland staan een groot aantal kantoorgebouwen leeg. Omdat het aanbod van kantoren de vraag overstijgt én omdat deze gebouwen vaak niet meer voldoen aan de moderne eisen en wensen van bedrijven. De omvorming van kantoren naar het ‘nieuwe werken’ is van deze tijd. Het lijkt erop dat het kantoor steeds meer de functie gaat krijgen van een clubhuis waar collega’s komen om elkaar te ontmoeten om samen te werken. Het resultaat? Veel panden die langdurig leegstaan en bijna niet meer zijn te verhuren of te verkopen.

Interior Group - Keijsers Interiors - De Projectgroep

Interior Group transformeert met co-creators Keijsers Interiors en De Projectgroep kantoren en bedrijfspanden tot volwaardige, moderne en eigentijdse woonruimten voor verschillende doelgroepen. Afhankelijk van de wensen van de eigenaar van het pand komen we tot efficiënte en doelgerichte maatwerkoplossingen.

Zo bouwden wij laatst mee aan het Aparthotel Cityden in Amsterdam West, deze longstay appartementenhotels zijn een snel groeiend segment binnen de hotelindustrie in Nederland. Yays Apartments in Amsterdam Entrepothaven is een ander mooi voorbeeld van co-creatie en deze trend. Deze projecten vragen om creatieve en slimme oplossingen. Samen met de architect en betrokken bureaus bekijken we de mogelijkheden en komen we tot geslaagde transformaties mede dankzij ons KPS systeem. Een geautomatiseerd industrieel proces, gebaseerd op ervaring, vakmanschap én moderne inzichten. Deze standaardisatie zorgt voor efficiëntie en foutreductie.

Er liggen genoeg uitdagingen en kansen. Wij hebben slimme trajecten en toepassingen ontwikkeld die bijdragen aan het snel realiseren van de interieurbouw van dergelijke transformatieprojecten. De toegevoegde waarde van een gevestigde interieurbouwer en een snelle projectinrichter is hier een sterke combinatie.

The Art of Creation
© 2022 Keijsers Interiors
Created by