De inrichting van short stay appartementen

De inrichting van short stay appartementen

De markt voor ‘short stay apartments’ en ‘serviced apartments’ is het snelst groeiende segment binnen de hotelindustrie in Nederland. Ook voor congressen, zakelijke bijeenkomsten, expats en studenten zijn dit handige locaties. De short stay appartementen zijn meestal volledig gemeubileerd en kunnen voor minimaal een maand tot maximaal zes maanden gehuurd worden. Sinds een aantal jaren is het ombouwen van bestaande (kantoor)panden, ziekenhuizen, scholen en winkels naar betaalbare tijdelijke woningen een ware trend. De nadruk ligt hier sterk op het vormen van een community tussen verschillende doelgroepen. Logies en wonen komen hier samen in een hybride vorm van short-stay.

Cityden Amsterdam-Zuid

Een plek voor tijdelijk wonen, recreëren of werken

Er is op dit moment veel behoefte aan veel short stay plekken voor mensen die tijdelijk in een stad werken of studeren en dichtbij hun werk willen verblijven. Bovendien willen gemeentes zoveel mogelijk leegstand in de stad tegengaan en meer goedkope en middeldure huurmogelijkheden aan het woningbestand toevoegen. Voor de ontwikkeling in veel steden zijn dit vaak dankbare projecten omdat (kantoor)panden vaak een tweede leven krijgen en de directe omgeving ook uitgenodigd wordt om mee te ontwikkelen en in beweging te komen.

The Cube Utrecht
The Cube Utrecht

Transformatie naar short stay appartementen

De transformatie van gebouwen naar short stay appartementen past goed bij de circulaire gedachte van bouwers, projectontwikkelaars en de overheid. Het is geweldig dat deze panden een tweede leven kunnen krijgen. Deze transformaties zijn mooie trajecten waarbij samenwerking tussen verschillende professionele partners erg belangrijk is. Interior Group is vaak in een vroeg stadium betrokken bij het meedenken met het design en de materialisatie van de interieurs.

Interior Group transformeert met co-creators Keijsers Interiors en De Projectgroep kantoren en panden tot volwaardige, moderne en eigentijdse woonruimtes voor deze verschillende doelgroepen. Afhankelijk van de wensen van de eigenaar van het pand komen we tot efficiënte en doelgerichte maatwerkoplossingen.

Zo bouwden wij laatst mee aan het Aparthotel Cityden in Amsterdam West, Yays Apartments in Amsterdam Entrepothaven, The Student Hotel in Wenen en zijn we ‘as we speak’ bezig met de inrichting van The Cube in Utrecht. Deze projecten vragen om creatieve en slimme oplossingen. Samen met de architect en betrokken bureaus bekijken we de mogelijkheden en komen we tot geslaagde transformaties. De toegevoegde waarde van een gevestigde interieurbouwer en een snelle projectinrichter is hier een sterke combinatie.

The Art of Creation
© 2022 Keijsers Interiors
Created by