De Kom is een cultuurinstelling om trots op te zijn. Met de nieuwbouw heeft Nieuwegein een groot theatercomplex gekregen. De grote zaal heeft een ruim podium, 650 zitplaatsen en een toneeltoren, een orkestbak en zijtonelen, geschikt voor grote theaterproducties. De tweede zaal is een vlakkevloerzaal met een inschuifbare tribune met 200 zitplaatsen. Voor het theaterpubliek zijn drie foyers beschikbaar, uitermate geschikt voor live optredens, lezingen en festivals.

 

Samen met de ontwerpers van Architecten Cie. hebben de engineers van Keijsers oplossingen gevonden voor akoestische problemen. Niet alleen de theaterzaal werd door Keijsers ingericht met gefineerd plaatmateriaal. Ook voor de publieke gebieden werd Keijsers geselecteerd voor het aanbrengen van een wandafwerking van populierenhout. Datzelfde geldt het volledige entreegebied inclusief de entreebalie, de toiletgroepen en de belettering. Zo kwamen we tot een ‘kunstig’ interieur.

Opdrachtgever:

Stadstheater De Kom, Nieuwegein

Ontwerp:

Architekten Cie., Amsterdam