Werkplekken inrichten in 2020; trends en maatwerk

Werkplekken inrichten in 2020; trends en maatwerk

Een kantoorruimte ontwerpen is vandaag de dag geen gemakkelijke taak. Hoe teams (willen) werken verschilt per persoon of per taak en dat zorgt voor flink wat uitdagingen. De moderne werkplek is op dit moment volop in ontwikkeling en steeds vaker wordt de focus gelegd op de medewerker. De ‘one-size-fits-all’ inrichting past eigenlijk niemand meer.

BDO Den Haag

Neem bijvoorbeeld het nieuwe kantoor van BDO in Den Haag. De interieurarchitect M+R interior architecture is de ontwerper van de inrichting van het pand. Interior Group met co-creator Keijsers Interiors was verantwoordelijk voor de uitvoering. We hebben de ontvangstruimte en de entreebalie vormgegeven en hebben de bibliotheek, de pantries en de opvallende akoestische belcellen gebouwd. Op de site onder onze projecten zijn mooie afbeeldingen te vinden van deze cellen waar je rustig een telefoongesprek kan voeren zonder dat je last hebt van het omgevingsgeluid. Natuurlijk mag groen niet meer ontbreken in een kantoorpand en bouwden we enorme plantenbakken die strategisch in de ruimtes zijn geplaatst.

Dynamische flexibiliteit

Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat de trend van het flexibele kantoor zijn intrede deed. Multifunctionele werkruimtes worden in 2020 bijna de standaard. Een dynamisch kantoor vraagt tegenwoordig om een hoge mate van flexibiliteit. Van de medewerkers en ook van de inrichting. De verrijdbare elementen en de akoestische werkplekken en belcellen zijn hier goede voorbeelden van. Er is ook gedacht aan veel verschillende zitplekken in het ontwerp. Deze dynamische flexibiliteit is écht de volgende stap. Het brengt een compleet nieuwe generatie aan verplaatsbare, multifunctionele, lichtgewicht én ergonomische elementen die in vrijwel iedere ruimte passen én op meerdere manieren bruikbaar zijn. Ruimtes zijn op die manier moeiteloos om te bouwen van bijvoorbeeld een vergaderruimte naar stille, privé werkplekken.

De comeback van hout

Hout maakt een comeback. Laat dit materiaal nu net één van onze specialiteiten zijn! Veel bedrijven houden gelukkig tegenwoordig duidelijk rekening met duurzaamheid en het milieu. Het gebruik van houten bureaus, wandpanelen, bloembakken en andere functionele meubels passen hier perfect bij. Natuurlijk is de herkomst van het hout minstens even belangrijk.

Creëren van teamgevoel

De wereld wordt steeds digitaler, zeker op dit moment. Met het werken op afstand groeit de behoefte aan uitnodigende en comfortabele flexplekken. Met verbindende ruimtes zoals een sfeervol restaurant, een bibliotheek, bar of een fitnessruimte kan je het teamgevoel versterken als men niet vanuit huis werkt.

De onconventionele werkruimte

Met onconventionele werkruimtes bedoelen we ruimtes die vroeger niet eens overwogen zouden worden om als werkplek te dienen. Bijvoorbeeld gangen, raamkozijnen en zelfs de open ruimte onder de trap. Door de technologische ontwikkelingen, zijn veel medewerkers niet gebonden aan hun bureau. Het enige wat ze nodig hebben is een internetverbinding en een stopcontact. Deze trend past ook perfect bij de groeiende behoefte om in stilte te kunnen werken, weg van het eigen bureau. Om nog maar te zwijgen over opbergsystemen die door de digitalisering veelal overbodig zijn geworden. Ter faveure van de flex-werk-plek.

Ambachtelijk maatwerk

Deze trends in het ontwerpen en bouwen van kantoorinrichtingen komen in dit nieuwe kantoor van BDO in Den Haag allemaal terug. De combinatie van het design en de maatwerk uitvoering van het plan leverde deze prachtige beelden op. Onze kracht hier was de bundeling van design, vakmanschap, ambacht en uniciteit. Samen met de architect, de installateur en de opdrachtgever is het een prachtige werkplek geworden.

The Art of Creation
© 2022 Keijsers Interiors
Created by