Stadskantoor Leiden in een nieuw jasje

Stadskantoor Leiden in een nieuw jasje

Vanaf begin 2020 is gestart zitten alle publieke diensten van de gemeente Leiden op een adres: in het Stadskantoor. Het Stadskantoor zit in het moderne LEVEL-gebouw, vlakbij station Leiden Centraal.

Wij zijn trots na aanbesteding gekozen te zijn om het maatwerk meubilair te mogen verzorgen. We werken hierbij samen met verschillende partijen; zo voert Du Prie Bouw & Ontwikkeling de verbouwing uit en heeft Kraaijvanger architecten het maatwerk interieur ontwerpen.

Met de komst van het nieuwe Stadskantoor zitten straks alle publieke diensten van de gemeente Leiden op één goed bereikbare plek in de stad. Dit was meteen een goede gelegenheid om de balies en ruimtes voor adviesgesprekken in een nieuw jasje te steken en is er een zelfservicegedeelte voor bezoekers.

Niet alleen is er gekozen voor een gastvrije en moderne uitstraling, maar ook voor verantwoorde en gerecyclede materialen. Een belangrijke reden om voor Keijsers Interiors te kiezen. Want wij zijn FSC gecertificeerd en gebruik van duurzame materialen is voor ons een belangrijk onderdeel van het productieproces. Daarnaast wordt het gebouw verduurzaamd, onder meer door het toepassen van warmte-koude opslag, met gebruik van water uit de gracht. Tegelijk met de aanpassingen wordt de monumentale sfeer zoveel mogelijk teruggebracht. De oorspronkelijke binnenhof komt terug in de vorm van een groene binnentuin.

The Art of Creation
© 2022 Keijsers Interiors
Created by