Specialist interieurbouw in de zorgsector

Specialist interieurbouw in de zorgsector

Of het nu om een ziekenhuis, een verzorgingstehuis, de wachtkamer of de praktijk van een dokter of een tandarts gaat – het is maatwerk én uniek. Wij zijn gespecialiseerd in werken-op-maat voor deze sector en adviseren zorginstellingen over het ontwerpen en bouwen van een comfortabel en tegelijk praktisch zorginterieur, gebruikmakend van hoogwaardige en innovatieve materialen.

Het inrichten van instellingen in de zorg is een vak apart. Het is de kunst om uit te gaan van het welbevinden van de patiënt in combinatie met het creëren van ruimtes en werkplekken waar de zorgverleners zich prettig voelen. Een goede combinatie tussen een esthetisch verantwoord interieur met functionaliteit en ergonomie is een heel belangrijk uitgangspunt. Het interieur wordt altijd custom-made ontworpen en geheel met de hand gemaakt en afgewerkt in onze eigen fabriek.

Specialist

Keijsers Interiors, co-creator van Interior Group, wordt daarom vaak uitgenodigd mee te denken over de ergonomie en de hygiëne eisen voor een specifiek project. Samen met de architect brainstormen we in een vroeg stadium over de te gebruiken materialen en stoffen die goed passen bij het karakter en het eisenpakket van het project. Duurzame en innovatieve oplossingen die samen een betere leefomgeving creëren én die het welzijn verhogen. Onze engineers adviseren over allerlei hygiënische verbindingen en materialen die uitermate geschikt zijn in behandelkamers. Een mooi voorbeeld waar dit specialisme zichtbaar tot uitvoering is gebracht is het Holland Protonen Therapie Centrum in Delft (Holland PTC).

Maatwerk en (inbouw)meubilair

We ontwikkelen en installeren maatwerk recepties, het interieur van patiëntenkamers en het unieke interieur voor publieke ruimten. Denk hierbij zeker ook aan de wanden, horecavoorzieningen, sanitaire voorzieningen, bibliotheken en stiltecentra. Naast interieurbouw leveren we ook zit-meubilair, tafels en bureaus, bedden en raambekleding. Met onze creative partners kunnen we ieder project aan.

LEAN filosofie

Een van de formules die we toepassen is de LEAN filosofie. Dit betekent dat we als uitganspunten hanteren, geen overbodige verspilling, niet van materialen en niet van energie. Hergebruik van water, warmtewinning uit de luchtventilatie en intelligente toepassing van warmte en koeling. In het Zaans Medisch Centrum heeft deze werkwijze geleid tot Europa’s eerste LEAN ziekenhuis dat in 2016 werd beloond met het BREEAM-NL ‘Very Good’-certificaat.

Projecten

In de loop der jaren hebben verschillende mooie projecten de revue gepasseerd. Opdrachten waarbij we samen hebben gewerkt met architecten, bouwers en creative partners. Als gespecialiseerd interieurbouwbedrijf in de zorg volgen we de trends en innovatieve oplossingen op de voet. Hieronder een kleine impressie van ons werk in deze sector:

Zaans Medisch Centrum in Zaandam, het Holland Protonen Therapie Centrum (Holland PTC) in Delft, Curaçao Medical Center in Willemstad, het Revalidatiehotel Intermezzo Rotterdam, het Medisch revalidatie centrum van het Ministerie van Defensie in Doorn, de beddenkamers in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, proefkamer in het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen en onze ‘onder handen’ projecten. Uitdagende en positieve interieurprojecten in de zorg met een prachtig eindresultaat en een tevreden opdrachtgever! Met minder nemen wij geen genoegen.

The Art of Creation
© 2022 Keijsers Interiors
Created by