Interior Group en kantoor- inrichting

Interior Group en kantoor- inrichting

De inrichting van onze werkplek heeft een grote impact op hoe wij ons voelen. Stijlvolle vergaderruimtes met functionele tafels, sfeervolle planten en warme verlichting; geen medewerker is ongevoelig voor de sfeer die een kantoorruimte ademt. Centraal staan kenmerken als meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor medewerkers, flexibele en activiteit gerelateerde werkplekken en -tijden, een nieuwe IT-omgeving en het scala aan online communicatiemogelijkheden. Als specialist in maatwerk kantoorinrichting dragen we samen met architecten en projectmanagementbureaus bij aan het realiseren van een goede werksfeer voor alle medewerkers.

Meerdere belangen

Een goed advies voor bedrijven die hun kantoorinrichting tot een succes willen maken, is veelal gebaseerd op twee kernzaken:

  • Leer vooraf de gewoontes, routines en voorkeuren van de werknemers kennen;
  • Betrek medewerkers nauw bij het ontwerp en invoering van de nieuwe werkplekken en blijf daarover regelmatig communiceren.

Kortom: een kantoor inrichten is rekening houden met diverse belangen. Wat is nu echt belangrijk als het gaat om het inrichten van een kantoor? Er zijn veel aspecten die meespelen. Interior Group richt zich vooral op het bedenken en het uitvoeren van flexibele inrichtingen. Belangrijke aspecten zijn maatwerk meubilair, de akoestiek, integratie van ‘levend groen’, flexplekken, integratie van technologie en horecavoorzieningen.

Maatwerk meubilair

Belangrijk uitgangspunt voor ons is dat meubilair op meerdere manieren ingezet kan worden. In onze fabriek in Polen wordt werkelijk nog ambachtelijk maatwerk gemaakt, aangevuld met seriematige productie. Als de klant en het project erom vraagt. Zo komt hergebruik en revitalisatie van bestaand (antiek) meubilair ook voor. Voor het Bonnefantenmuseum in Maastricht hebben wij onlangs van verschillende antieke stukken prachtig nieuw vitrinemateriaal gemaakt. Daarnaast is er tegenwoordig een toename van het belang van ‘groen’ in de werkomgeving. Grote plantenbakken op maat als scheidingswand of als onderdeel van de ‘groene tuin’ binnen een kantoor zijn welkome oplossingen in het interieur. De kleur groen geeft tenslotte een positief en energiek gevoel.

Flexplek BDO Den Haag; Studio De Winter

Onzichtbare technologie

Zeker ook de integratie van technologie op de werkplek is een belangrijk element. Met maatwerk meubilair moet dan natuurlijk rekening gehouden worden met het onzichtbaar verwerken van stroomkabels en andere elementen maar daar houdt de integratie niet op. Vele oplossingen en toepassingen zijn mogelijk.

Akoestiek

Het is belangrijk te weten dat door de inrichting van een kantoor een unieke, inspirerende en plezierige ruimte ontstaat waar werknemers zich thuis voelen en hun creativiteit én productiviteit gestimuleerd wordt. De akoestiek beïnvloeden met het gebruik van akoestische materialen is hier een mooi voorbeeld van. Deze materialen zijn er in de vorm van plafonds, behang, schilderijen en artistieke vormen die bijna als kunst aandoen. Op maat kan heel veel gemaakt worden.

Foto Incatro ARTbreeze

Horecavoorzieningen

Kantoorconcepten en innovatieve kantoorruimtes gaan hand-in-hand met vernieuwende, inpandige horecaconcepten. Een sterk horecaconcept is een bestemming op zich en opnieuw een plek waar mensen samenkomen.

Het succes van een horecaconcept in een kantoorgebouw zit met name in de vernieuwing en variatie ervan. Gebouwgebruikers die elke dag lunchen zijn op zoek naar gezond eten en willen graag blijvend verrast worden. Op maandag een verse paprikasoep en op woensdag een salade die je zelf kan samenstellen en misschien op donderdag tóch het broodje kroket?

We bouwen regelmatig pantry’s die ‘opgaan in de ruimte’ en integreren keukenblokken en sfeervolle bars. Ook het meubilair voor de horeca en de gemeenschappelijke ruimtes leveren wij via onze co-creator, De Projectgroep.

Restaurant Océ Canon; Studio de Winter

Het interieur als identiteit - visitekaartje

De hoeveelheid kantoorruimte neemt al enige tijd af. Werknemers krijgen minder vierkante meters op de werkvloer. Anno nu staan we met zijn allen voor andere uitdagingen. Er zijn waarschijnlijk weinig momenten meer dat alle medewerkers tegelijkertijd binnen de muren van het kantoor aanwezig zijn - technologie maakt het inmiddels heel goed mogelijk dat op elke plek en ieder moment gewerkt kan worden. Het is niet voor niets dat succesvolle bedrijven zoveel aandacht besteden aan de inrichting van hun kantoor. Het interieur blijft altijd een belangrijk onderdeel van de identiteit van bedrijven, onafhankelijk van het thuiswerken en de nieuwe innovatieve werkplekken. De hedendaagse kantooromgevingen zijn ontmoetingsruimtes geworden en leefruimtes waar ook met plezier gewerkt wordt. Geweldig dat Interior Group met de co-creators Keijsers Interiors en De Projectgroep geweldige projecten mogen afleveren. We denken samen met u na over het maatwerk, cablemanagement, akoestiek, sfeer, comfort en ergonomie. Bekijk de beelden van onze projecten hier.

The Art of Creation
© 2022 Keijsers Interiors
Created by