Hedendaagse musea en de kunst van het inrichten

Hedendaagse musea en de kunst van het inrichten

Een museum moet anders durven zijn. In het oog springen en om de aandacht vragen die het nodig heeft. Met deze maatwerk interieurvraag zijn het Museum Volkenkunde in Leiden, Het Tropenmuseum en Museum Hermitage in Amsterdam, Naturalis Biodiversity Center in Leiden en het Belasting & Douanemuseum in Rotterdam prachtig geworden.

Een bezoek aan een museum is tegenwoordig een ‘experience’ geworden. Statische musea maken plaats voor moderne musea, waarin beeld, geluid en interactie met de bezoeker een grote rol spelen. Het interieur en de architectuur van een museum worden onderdeel van de bezichtiging. Dat vraagt om een passende, bijzondere en vernieuwende inrichting zonder af te doen aan de tentoongestelde collecties. Bijzondere maatwerk meubels bedenken en produceren is één van de speerpunten van Keijsers Interiors, co-creator van Interior Group.

De kunst van het inrichten, presenteren en het maken van bijzondere meubelstukken voor grote en kleine musea verstaan we als geen ander. De afgelopen jaren heeft Keijsers Interiors al heel wat publieke ruimtes, museawinkels en tentoonstellingen ingericht. Zowel kleine als omvangrijke interieurprojecten rechtstreeks voor musea en in opdracht van architectenbureaus. We verzorgen ondermeer de entreebalies, zitmeubels, kasten & vitrines, zuilen en andere expositiemeubels voor kunstinstallaties.

Museuminrichting één van onze belangrijke specialisaties geworden waar wij veelal het verschil kunnen maken. Op onze inspiratiepagina onder musea vind je prachtige foto’s van verschillende interieurs met zowel vaste meubelstukken als opvallende meubels. We love museums!

The Art of Creation
© 2022 Keijsers Interiors
Created by